Timp Liber

Iarna este aici: Mai mult de jumatate din România sub cod galben de ninsori și ploi

România este sub cod galben de ninsoare și ploaie incepand 26 noiembrie 06:00. Alerta este valabilă până la data de 27 noiembrie 09:00 și vizează 28 de județe din sud-vestul, nord-estul și centrul România.

Potrivit meteorologilor, zăpadă și lapoviță sunt așteptate în Moldova și Transilvania regiuni, precum și în zonele montane.

Va ploua puternic în regiunile sud și de sud-vest, cu precipitații de multe ori de așteptat să depășească 30 de litri pe mp. Mai mult decât atât, vântul va sufla puternic în aceste regiuni și în zonele montane, ajungând la aproximativ 55 de km pe oră.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, precipitațiile vor continua în zilele următoare.

În munți, ninge de marți seara. La Lacul Balea, una dintre cele mai înalte locuri din România, stratul de zăpadă a atins deja 29 de centimetri. Condițiile de trafic sunt dificile pe mai multe drumuri de munte, inclusiv drumul național DN1 care leagă București de stațiunile de iarnă din Valea Prahovei și Brașov. Mai multe filtre de poliție verifică dacă mașinile sunt echipate cu cauciucuri de iarna. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii in conditii de iarna.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>