Blog

Incaltamintea de vara care nu ar trebui sa lipseasca din debaraua ta

In timpul sezonului cald, o atentie deosebita trebuie acordata incaltamintei. Aceasta trebuie sa fie cat mai usoara pentru ca piciorul sa nu transpire si sa se simta cat mai confortabil. In caz contrar, pot sa apara diverse rani care nu sunt binevenite. De aceea, pe timpul verii este recomandabil sa se poarte cat mai mult tenisi.

Sandalele probabil ca sunt unele dintre cele mai vechi tipuri de incaltaminte care au fost confectionate de catre oameni. In urma unui studiu efectuat asupra vechimii sandalelor, s-a descoperit ca cea mai veche pereche dateaza de aproximativ 10.000 de ani. De atunci, s-au facut progrese remarcabile asupra sandalelor si in ziua de astazi sunt numeroase modele si foarte multe culori.

Sandalele cu design deschis sunt, in general, mai usoare, mai simple si au un volum mai mic. Pot fi pastrate cu usurinta intr-un sac de spate pentru a fi folosite atunci cand mergeti cu cortul, au o durata lunga de viata si lasa piciorul sa respire foarte bine. Sandalele cu design inchis, in  schimb, ofera protectie si feresc piciorul de ranirile cauzate de bete, pietre si orice alte obiecte contondente. Unii oameni folosesc acest tip de incaltaminte pentru excursii in natura pe distante medii si exista posibilitatea utilizarii lor impreuna cu sosete. Aceste modele au de regula talpi mai durabile, sisteme de fixare mai bune si au o greutate mult mai mare. Printre dezavantajele acestui tip de sandale se numara complexitatea si durabilitatea mai scazuta. De asemenea, aceste tipuri de sandale nu lasa piciorul sa respire la fel de bine ca in cazul celor cu design deschis.

Tenisii reprezinta o buna optiune pentru incaltamintea din timpul verii. Principalul lor avantaj il reprezinta greutatea scazuta. Deoarece sunt confectionati in mare parte din panza si alte materiale usoare si au o talpa foarte subtire, aceste modele de pantofi sport sunt preferate de foarte multi oameni atunci cand ies la plimbare in parcuri si in natura sau chiar asortati la o imbracaminte casual.

Un alt avantaj al tenisilor il reprezinta posibilitatea folosirii unor game variate de culori si de modele. Acestia pot fi fabricati in orice culoare si pot fi completati cu imprimeuri cu inscrisuri si modele diferite. De aceea, pot fi asortati la orice culoare de imbracaminte de vara. Tenisii sunt foarte usor de curatat, putand fi spalati in masina de spalat. Printre dezavantajele lor se pot enumera faptul ca nu ofera protectie in caz de ploaie si ca nu pot fi folositi ca adevarati pantofi de alergare deoarece nu ofera o amortizare suficienta a socurilor cauzate de alergarea pe diferite suprafete.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>