Blog

Politica si fotbalul

Stiți ce-mi place mie mai mult și mai mult decât fotbalul?

Ați ghicit! Tot fotbalul…

Dar am observat niște asemănări incredibil de mari între fotbal și politică. Între fotbalul și politica de la noi, desigur…

Atât fotbalul cât și politica par a se ”desfășura” pentru marele public și ambele se învărt în jurul banilor. Și fotbaliștii și politicienii joacă doar pentru ei.

Nici în fotbal și nici în politică nu câștigă mereu cei care merită și ambele sunt capabile să creeze adevărate războaie în rândul suporterilor sau, după caz, susținătorilor lor.

Și în fotbal și în politică se fac schimbări la cererea mulțimii și la ambele aria de selecție este limitată. De-asta i-am și avut pe Boc prim-ministru de 5 ori și pe Piți selecționer de 3 sau de 4. Piți revenind în fruntea naționalei cum revine PSD-ul la guvernare: un mandat DA, un mandat BA. Azi e bun, mâine nu-i bun, dar poimâine… la dracu!, parcă tot el era cel mai bun :D

Oamenii din politică au preferinele lor. Lui Băsescu îi plac Boc și Udrea. La fel și Sandu Mircea îl preferă pe Pițurcă. Iar ăștia preferații au și eu preferințele lor și tot așa și mai departe, până jos de tot la ultima treaptă.

Deciziile celor implicați sunt mereu contestate de cei de pe margine pentru că la fotbal și la politică ”se pricepe” toată lumea și de fiecare dată ”ăla de dinainte era mai bun”. Fie că vorbim de antrenor sau de primul ministru, de patron sau de presedinte, de un jucator anume sau de un ministru oarecare… mereu, dar mereu, lumea își amintește că a avut unul mai bun odată.

De-asta probabil că nu se vede nicio diferență între huiduielile din peluză și strigătul de revoltă din Piața Universității. ”PLEACA și MORI!” sunt prezente în ambele locuri și tind să cred că asta nu se întâmplă din cauza nivelului de inteligență scăzut al societății… așa cum încearcă unii să ne bage în cap.

Cred că mai degrabă, așa ne place. Știm că nu e bine, cunoaștem metodele prin care ne putem cere drepturile dar preferăm să o facem vulgar, ostentativ și dacă se poate și puțin ilegal căci noi trebuie mereu să fim mai speciali.

JOS TOȚI!, numai noi putem striga. Tragedia vine abia după ce ne uităm din nou peste aria de selecție, la care, vrem nu vrem, ne întoarcem de fiecare dată.

Cu toate astea… când ajungem la detalii, fotbalul îmi place. Politica mă adoarme.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>